Vzájomne si pomáhame

Vzájomne si pomáhame ...

Poďakovanie

 

Už niekoľko rokov trvajúca spolupráca DC ADRA Košice a O.Z. Priatelia Zeme SPZ, znova ponúkla Košičanom možnosť darovať funkčné, použité veci (šatstvo, obuv, knihy, hračky a iné drobné predmety z domácností) tým, ktorí tieto veci ešte dokážu využiť, potrebujú doplniť, alebo obmeniť svoje šatníky).

Počas štyroch dní, dobrovoľníčky DC ADRA Košice, triedili, ukladali prinesený tovar, pomáhali nerozhodným „kupujúcim“ s výberom. Postarané bolo aj o malých návštevníkov, ktorí k nám prichádzali v doprovode svojich mamičiek. Deťom sa venovali naši dobrovoľníci, aby si aj  mamičky mohli vyberať z bohatej ponuky. Každé z detí dostalo pri odchode svojho plyšáčika. Deťom sa to páčilo a spokojní boli aj ich rodičia.

Šatstva bolo dostatok, a tak sme ho ponúkli aj ADCH Košice na Bosákovej ulici , ktorá spravuje útulok pre bezdomovcov, nielen  v Košiciach, ale aj v blízkom okolí. Verím, že hračky z recyklácie urobia radosť aj deťom v jednom z DD v Košiciach. Vytvoriť väčšiu pohodu pre nechcené zvieratká na Malej farme tvorí časť šatstva a nádob na vodu, ktorá našla správneho adresáta. Detské šatstvo a obuv bolo poskytnuté marginalizovaným skupinám v Košiciach a Bidovciach.

Naše veľké poďakovanie patrí vedeniu MČ Košice-Sever, osobitne prednostovi PhDr. Matúšovi Háberovi a vedúcej oddelenia sociálnych vecí Mgr. Zdenke Slovikovej so svojím kolektívom, ktorí  nám bezplatne zabezpečili v MČ priestory a boli nápomocní pri organizácii a propagácii akcie.

Teší nás aj tá skutočnosť, že do budúcna sa vedenie MČ nebráni ďalšej podobnej spolupráci. Ochotných darcov v Košiciach  máme vždy dosť, preto plánujeme recykláciu zopakovať ešte počas tohtoročnej jesene.

                                                                                                                                                       Peter Miľko v.r.

                                                                                                                                                   DC ADRA Košice