V amfiku bude povolené len pivo a nealkoholické nápoje

Veronika Luczy

V areáli košického amfiteátra sa bude počas majstrovstiev sveta v hokeji predávať len pivo a nealkoholické nápoje. Hokejové mestečko Košice Sever 2011 bude otvorené pre všetky vekové skupiny, preto chcú organizátori takýmto spôsobom zabrániť možným konfliktom a nepríjemným situáciám spôsobených požitím tvrdého alkoholu.

Podľa manažérky projektu Veroniky Luczy sa bude o bezpečnosť starať súkromná bezpečnostná služba a niekoľko desiatok organizátorov. „Život na amfiku bude mať počas hokejového šampionátu svoje pravidlá. Na jednej strane chceme vytvoriť príjemnú hokejovú atmosféru, na druhej strane musíme dbať na bezpečnosť každého fanúšika, či sa jedná o chlapov, ženy alebo deti. Už pri vstupe budeme kontrolovať, či sa do areálu nedonáša tvrdý alkohol“ tvrdí Veronika Luczy. Aj v priebehu zápasov budú organizátori sledovať, či niekto nepije tvrdý alkohol, aby zabránili možným konfliktom. „Pivo a nealkoholické nápoje budeme mať za dobré ceny, ktoré sa nedajú porovnať s inými lokalitami, preto si myslíme, že tu tvrdý alkohol nemusí byť“ informuje Veronika Luczy. Každý, u koho organizátori nájdu tvrdý alkohol bude z areálu vyvedený.

Pri veľkých podujatiach bývajú problémové aj sociálne zariadenia. „Nie je to náš problém. Máme krásne, zrekonštruované toalety, ktoré sa budú dennodenne udržiavať v čistote a sú na rovnakej úrovni ako napríklad toalety v obchodných centrách.  Týmto sa môžeme naozaj pýšiť“ spokojne dodáva Veronika Luczy.

Brány Hokejového mestečka Košice – Sever 2011 sa pre verejnosť otvoria v piatok, 29. apríla 2011 o 12:00 hod. Už v prvý deň očakávajú organizátori veľkú návštevnosť na zápas Slovensko – Slovinsko.