Senior dom bude od septembra otvorený len v pondelok a v stredu

Dôvodom obmedzenia otváracích hodín v Senior dome na Severe je, že poslanci na ostatnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva neschválili financie na prevádzku Senior domu. V návrhu rozpočtu úrad uvažoval o sume 3.000 eur, ktorá by vykryla fungovanie občerstvenia, upratovanie a jednoduchú údržbu priestorov. Za uplynulých dvanásť mesiacov to bolo o polovicu menej, pričom občerstvenie každý mesiac dotoval aj starosta z vlastného vrecka.

Sme sklamaní, že poslanci nepochopili potrebu nás, seniorov, stretávať sa, žiť plnohodnotným životom a venovať sa svojim koníčkom. Senior dom na Severe v domčeku na Obrancov mieru 2 je na to ideálny.“ Skonštatoval predseda Rady seniorov na Severe Ing. Ladislav Šimko.

So seniormi sme chceli začať pracovať inak. Zrekonštruovali sme objekt zvnútra, nastavili sme prevádzku, začali s pravidelnými aktivitami, výstavami, besedami. Senior dom sa stal v dopoludňajších hodinách aj vysunutým pracoviskom úradu. Zriadili sme Radu seniorov, ktorá aktívne pracuje. Myslím si, že seniori na Severe opäť začali žiť. A teraz – po roku – sme nútení sa zastaviť. Je ťažké vysvetľovať, prečo...“ hovorí starosta Gaj.

Na stretnutí zástupcov MÚ s Radou seniorov a vedúcich krúžkov sa dohodlo, že Senior dom bude otvorený iba v pondelok a v stredu. Všetky aktivity budú musieť seniori zrealizovať v týchto dvoch dňoch (pravidelné aktivity Senior domu - klikni TU).

Seniori v tomto roku dostali z rozpočtu mestskej časti dotácie na činnosť v celkovej hodnote 4.800 eur. Z toho 1. 800 eur mohli vyčerpať na podporu krúžkovej činnosti a 3.000 eur na mimoklubovú činnosť.