Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti Občianske združenie K-art

V cykle „Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti“ si vám dovoľujeme ako prvé predstaviť Občianske združenie K-art.

Poštová adresa: Kostolianska cesta 55, 040 01, Košice

Predseda: Mária Lenárdová

Tel.: 0908 313 809

E-mail: lenardova@gmail.com

Občianske združenie K-art (ďalej len OZ) združuje výtvarníkov, organizuje medzinárodné plenéry, usporadúva autorské a tematické výstavy. Spolupracuje s ďalšími výtvarníkmi a združeniami v susedných krajinách. Organizovaním medzinárodných plenérov a aktívnou účasťou svojich členov vo výtvarnom dianí sa OZ stalo právoplatnou súčasťou medzinárodného spoločenstva výtvarníkov. Občianske združenie K-art vo výstavnej oblasti organizuje najmä:

–        každoročne v septembri „Košický medzinárodný plenér výtvarníkov“ (v roku 2017 to bude už 11. ročník),

–        medzinárodnú výstavu „Košice - ako ich vidíme“. Výstava vznikla ako členská výstava klubu neprofesionálnych výtvarníkov už pred 20 rokmi, ako príspevok ku Dňu mesta Košice. Neskôr organizáciu výstavy prevzalo Krajské osvetové stredisko (KOS) a stala sa regionálnou udalosťou. Po zániku KOS sa opäť organizácie výstavy ujalo OZ, no už na medzinárodnej úrovni,

–         autorské výstavy členov v Košiciach i mimo nich,

–         autorské výstavy kolegov zo zahraničia,

–        tradičnú výstavu „Dámska jazda“ s medzinárodnou účasťou (v roku 2017 to bude už 17.ročník),

–        zabezpečuje účasť členov na medzinárodných plenéroch, na ktoré sú členovia K-art recipročne pozývaní od organizátorov v zahraničí (Maďarsko: Miškolc, Nagybőrzsőny, Kőszeg, Poľsko: Sanok, Iwonicz-Zdroj, Rymanow-Zdroj, Kombornia, atď. Rumunsko: Marghita, Ilieni, Foeni, atd. Česko: Fulnek, Kujavy),

–         medzinárodné plenéry v Rejdovej, Vyšných Repašoch, Vyšných Ružbachoch, v Drienovci.

Aktuálne OZ pozýva všetkých priaznivcov výtvarného umenia na vyššie spomínaný už 17. ročník „Dámskej jazdy“, výstavu výtvarných prác, dám nielen z Košíc, ktorý sa uskutoční v priestoroch Denného centra MČ Košice – Sever, na ulici Obrancov mieru 2, výstava bude sprístupnená od 15. marca do konca mája 2017.

Viac informácií a bohatú fotodokumentáciu nájdete tu

https://www.facebook.com/obrazyKart/