Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti Karpatská nadácia

V cykle „Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti“ si vám dovoľujeme predstaviť Karpatskú nadáciu.

Poštová adresa: Letná 27, 040 01 Košice

Riaditeľka: Laura Dittel

Tel.: 055/622 1152

E-mail: info@karpatskanadacia.sk

Karpatská nadácia je nezisková organizácia, ktorá vznikla v roku 1994 a od svojho založenia poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Nadácia sa angažuje v rozvoji regiónu založenom na práci v miestnej komunite a v téme spoločenskej zodpovednosti firiem. Grantové programy Karpatskej nadácie poskytujú finančnú podporu projektov miestnych neziskových organizácií a obcí v oblastiach: neformálneho vzdelávania a osvety, ochrany životného prostredia, voľnočasových aktivít, bezpečnosti, detí a mládeže, zdravého a aktívneho životného štýlu, nekomerčnej kultúry a ochrany kultúrneho a prírodného dedičstva. Nadácia podporuje spoluprácu, vytváranie partnerstiev na miestnej úrovni a zapojenie celej komunity do riešenia miestnych potrieb.  Počas svojej existencie nadácia podporila stovky projektov sumou viac ako 2,1 milióna EUR.

Karpatská nadácia je členom prestížnej medzinárodnej siete Karpatských nadácií – International Carpathian Foundation Network a Fóra donorov. Nadácia je zároveň členom Transnational Giving Europe, siete 15 organizácií pracujúcich v 15 krajinách Európy, ktorá umožňuje realizáciu cezhraničného darcovstva.  

Sme východniari a záleží nám na tomto kúsku Slovenska, na ľuďoch, ktorí tu žijú, prírodnom, kultúrnom a historickom dedičstve, ktoré chránime a na ktorom staviame. Našou víziou je východné Slovensko – miesto, kde ľudia a organizácie prebrali zodpovednosť za seba, zlepšujú svoj život a svet okolo seba, rešpektujú sa navzájom, spolupracujú, pomáhajú si a spoločne tvoria budúcnosť.

https://www.facebook.com/karpatskanadacia/?ref=page_internal