Donáška stravy pre starkých je od dnes lacnejšia

http://www.sxc.hu/photo/1316582

Zmeny vo VZN mesta o úhradách za sociálne služby spôsobili v októbri v našej MČ navýšenie sumy za donášku stravy pre starkých na Severe.

„Išlo o najvyššiu cenu za donášku v meste, preto sme ešte v októbri navrhli poslancom túto sumu znížiť.“ Pripomína Zdenka Sloviková, vedúca oddelenia sociálnych vecí MÚ MČ Košice – Sever.

Na októbrovom miestnom zastupiteľstve poslanci schválili znížiť sumy za donášku stravy o 30%. Starkí už dnes za donášku neplatia 1,53€, ale 1,07€. V januárovom vyúčtovaní zohľadní nižšiu sumu MÚ každému, kto za donášku platí v rámci opatrovateľskej služby. 

„Aj keď na to ešte peniaze schválené nie sú, starkí už v decembri zaplatia menej. Myslím si, že poslanci mohli byť ústretovejší a schváliť vyššiu dotáciu. Veď donáška pizze je ešte stále lacnejšia...“ Konštatuje starosta Gaj.

Poslanci navrhli vyčleniť z rozpočtu MČ na rok 2012  320€ a z rozpočtu na budúci rok 3 840€ ako dotáciu na čiastočné finančné krytie nákladov spojených s donáškou stravy.

„Túto úpravu však poslanci nezakomponovali do 5. zmeny Programového rozpočtu MČ na rok 2012 a tak peniaze na vyplatenie rozdielu pre ľudí nie sú. Verím, že na decembrovom zastupiteľstve finančné krytie na dotáciu poslanci schvália.“  Povedal prednosta úradu Jaroslav Polaček.

 

Informácie o opatrovateľských službách Severu - klikni TU.