Amfiteáter prejde skrášľovacou kúrou.

Pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji plánuje mestská časť Košice – Sever poriadne skrášliť košický amfiteáter, ktorý je v stave nezodpovedajúcom na akúkoľvek kultúrnu akciu. Prednosta úradu počíta s aktivačnými prácami, študentmi a verí v dobrú spoluprácu s mestskou zeleňou.

Súčasný stav amfiteátra je po zime v stave, ktorý nezodpovedá požadovanej úrovni. „Sedadlá sú  síce v poriadku, ale sú špinavé. Okolie je zarastené. Amfiteáter máme v správe, takže sa postaráme o to, aby bol pred hokejovými majstrovstvami sveta poriadne pripravený pre všetkých fanúšikov“, hovorí Jaroslav Polaček, prednosta úradu na Severe.

Mestská časť využíva každý deň možnosť spolupráce s úradom práce a aktivačnými pracovníkmi čistí rôzne oblasti Severu. „Tri týždne pred šampionátom budú aktivační pracovníci chodiť predovšetkým na amfiteáter, kde budú čistiť podľa potreby. Rátame aj s pomocou študentov“, hovorí prednosta Polaček.

Areál amfiteátra skrášlia nielen sprievodné akcie a občerstvovacie stánky, ale aj kvetmi a okrasnou zeleňou. „S tým nám dúfam pomôže Mestská zeleň. Je to mestská organizácia a vzťahy medzi nimi a našou mestskou časťou sú veľmi dobré“, na záver dodáva Polaček.

Brány Hokejového mestečka Košice – Sever 2011 budú pre verejnosť otvorené od 29. apríla do 15. mája 2011 a vstup bude pre všetkých fanúšikov hokeja zdarma.

Viac informácií o projekte nájdete na www.kosicesever.sk