Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti Občianske združenie DOMOV V RODINE

V cykle „Predstavujeme Tretí sektor v našej mestskej časti“ si Vám dovoľujeme predstaviť ďalšie Občianske združenie Domov v rodine.

Poštová adresa: Kostolianska 55, 040 01 Košice

Predseda: Ing. arch. Eva Lorenzová

Tel.: 055/632 16 17, 0908 313 809

E-mail: domovvrodine@gmail.com

Občianske združenie Domov v rodine(ďalej len „združenie“), oslavuje už 15.výročie svojho založenia. Svojimi akciami a aktivitami združuje a podporuje rodiny, v ktorých sa vykonáva profesionálna náhradná rodinná výchova. Od svojho vzniku pre tieto rodiny združenie zorganizovalo viac ako 30 rekreačno-vzdelávacích, vzdelávacích a relaxačných pobytov, spojených s tvorivými dielňami pre deti.

Združenie pracuje tiež s ohrozenými deťmi. Zapája sa do rôznych projektov, z ktorých najznámejšie sú: Projekt Nadácie Orange "Darujte Vianoce", Projekt NadácieT-com, či Nadácie otvorenej spoločnosti. Nadácia otvorenej spoločnosti niekoľko rokov podporovala mnohonárodný Rómsky mentorský projekt, do ktorého sa počas štyroch rokov zapájalo v rámci Slovenska aj OZ. Združenie preferuje dlhoročnú spoluprácu s Detskou psychiatrickou liečebňou, s ktorou pravidelne organizuje tvoriné dielne pod názvom „Maľovanie uzdravuje dušu“. Krásna a dlhoročná je tiež spolupráca so Špeciálnou základnou školou na Odborárskej ulici v Košiciach.

Viac informácií a bohatú fotodokumentáciu nájdete tu https: //www.facebook.com/domovvrodine/