O Z N Á M E N I E o čase a mieste konania volieb do Národnej rady Slovenskej republiky

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa budú konať dňa 5. marca 2016 v čase od 7.00 hod. do 22.00 hod.

V Mestskej časti Košice – Sever určil starosta MČ pre voľby do Národnej rady Slovenskej republiky 18 volebných okrskov a 18 volebných miestností (viď v prílohe).

Zmena v doručovaní oznámenia o čase a mieste konania volieb do Národnej rady Slovenskej republiky:

Podstatnou zmenou oproti doterajšej právnej úprave volieb je skutočnosť, že oznámenie o čase a mieste konania volieb do Národnej rady Slovenskej republiky sa nedoručí do domácnosti každému voličovi spôsobom „jeden volič – jedno oznámenie“, ale „jedno oznámenie – jedna domácnosť“.

Poučenie:

  1. Volič preukáže pred hlasovaním svoju totožnosť občianskym preukazom.
  2. Od členov komisie dostane volič hlasovacie lístky a prázdnu obálku, čo potvrdí vlastnoručným podpisom.
  3. V osobitnom priestore na hlasovanie jeden z hlasovacích lístkov bez ďalšej úpravy vloží volič do obálky a následne do volebnej schránky, alebo na jednom z hlasovacích lístkov vyznačí odovzdanie prednostného hlasu zakrúžkovaním poradového čísla kandidáta. Volič môže zakrúžkovať poradové číslo najviac u štyroch kandidátov. Upravený hlasovací lístok vloží volič do obálky a následne do volebnej schránky. Nepoužité hlasovacie lístky odloží volič do schránky na nepoužité alebo nesprávne upravené hlasovacie lístky, inak sa dopustí priestupku, za ktorý mu bude uložená pokuta 33 eur.

 

V prílohe nájdete volebné okrsky.