Deň otvorených dverí v Komunitnom centre pre Severanov

                                                

                                                                            

Mestská časť Košice – Sever sa zapojením do Národného projektu Komunitné centrá, v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia, vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu od 1. mája 2015 stala prevádzkovateľom Komunitného centra. Poslaním Komunitného centra je prostredníctvom poskytovania komplexných sociálnych a komunitných služieb prispieť k sociálnemu začleneniu zraniteľných skupín Mestskej časti Košice – Sever a vytvoriť priestor pre:

·                    komunitný rozvoj

·                    výkon sociálnej rehabilitácie

·                    komunitnú a sociálnu prácu

·                    poskytovanie sociálnych služieb

·                    výkon sociálnoprávnej ochrany a kurately pre zraniteľné cieľové skupiny

·                    vzájomnú interakciu a spoločné aktivity zraniteľných cieľových skupín a ostatného obyvateľstva Mestskej časti Košice – Sever.

Deň otvorených dverí Komunitného centra pre Severanov sa konal 13.05.2015 a jeho priestory si pozrelo vyše štyridsať návštevníkov. Úvod oficiálnej časti patril starostovi Mestskej časti Košice – Sever Mariánovi Gajovi, ktorý prítomných hostí privítal a dodal: „Som veľmi rád, že myšlienku komunitného centra sa podarilo zrealizovať a som presvedčený, že poskytované aktivity a služby budú prínosom pre všetkých občanov Mestskej časti Košice – Sever.“ Zástupcov z radov Karpatskej nadácie, Mestskej polície, mesta Košice, Základnej školy Hroncova, neziskových organizácií, občanov Mestskej časti Košice – Sever pozdravil prednosta PhDr. Matúš Háber a zdôraznil potrebu rozvoja spolupráce medzi občanmi, tretím sektorom, podnikateľskou sférou a samosprávnou. Vedúca oddelenia sociálnych vecí Mgr. Zdenka Sloviková uviedla, že Komunitné centrum je ďalšou zo sociálnych služieb, ktorá vedie k zvyšovaniu kvality života najzraniteľnejších cieľových skupín – detí zo sociálne slabších rodín, osamelých matiek s deťmi, ľudí ohrozených sociálnym vylúčením a seniorov. V závere oficiálnej časti Mgr. Jaroslav Ľuľo – odborný pracovník poverený riadením komunitného centra vyjadril poďakovanie všetkým, ktorí sa na príprave a zriadení Komunitného centra pre Severanov spolupodieľali, predstavil seba a tím štyroch komunitných pracovníkov, ktorých cieľom bude najmä podporiť aktivity členov miestnej komunity prostredníctvom:

·                    zvyšovania sociálnych zručností, kompetencií a sociálnej mobility

·                    prevencie a predchádzania sociálno – patologických javov a rizikového správania

·                    poskytovania poradenskej činnosti pre potreby komunity a klienta

·                    poskytovania vzdelávacích a voľno časových aktivít.

V závere by sme radi vyjadrili poďakovanie všetkým, ktorí nás v priebehu celého dňa poctili  svojou návštevou a tak vyjadrili podporu aktivitám komunitného centra. Teší nás návšteva nielen vyššie spomínaných zástupcov jednotlivých organizácií, ale aj poslancov MZ MČ Košice – Sever, regionálnej koordinátorky IA MPSVR SR a regionálnych médií. Tí, ktorí naše komunitné centrum nestihli navštíviť počas Dňa otvorených dverí,  môžu tak urobiť každý pracovný deň v čase od 08:30 hod. do 18:00 hod. Tešíme sa na vás.